Sjuk och s.k. skönhet

Idag åkte jag hem tidigare från jobbet. När det började snurra i huvudet på mig insåg jag att arbetsplatsen inte var rätt ställe just idag. Väl hemma satte jag på TVn och la mig på soffan. Där halvslumrade jag ett par timmar till Toddlers and Tiaras, Say yes to the dress och några andra program som jag knappt kommer ihåg. Det här programmet Toddlers and Tiaras är fascinerande men väldigt skrämmande och helt sjukt. För er som inte sett det så handlar det om skönhetstävlingar för barn i USA. Företrädesvis små flickor i åldern frånnågra månader till runt 12 år. Att se dessa mammor som lever genom sina döttrar är läskigt. I nittio procent av fallen är morsan en överviktig tjej/kvinna som lägger ut tusentals dollar på dottern. Det är peruker, falska tänder, solbränna som sprayas på, diverse konstiga dräkter och klänningar, baddräkter och bikinis till 3-åringar och en massa smink. Dessa små tjejer får ju inte alls en helt snedvriden uppfattning om hur man ska vara och se ut. Hela skiten skriker ut ”DU DUGER INTE SOM DU ÄR”. Sjukt!!! 

En annan intressant aspekt på det hela är att det bara är tjejer som tävlar i falsk skönhet. Jag har aldrig sett en kille i dessa program. Kan ju bero på att de flesta killarna har vett att vägra sätta på sig allt detta konstiga för att några sjuka vuxna ska jämföra deras falska utseende med andra barns falska utseende. Hmmmm.

Attans vilket lyckligt barn det här är.

See You!
Bibbi

Annonser

One thought on “Sjuk och s.k. skönhet

  1. Alexis LeDiva

    så klart att det är sjukt. Mammor som inte fått uppleva det de önska utför de det på sina barn. Så egentligen barnen vill inte delta … men det är enbart föräldrars fel. Ibland man kan undra var är papporna i de här sammanhang?? Har de inget och säga till sina fruar ?? Att utsätta barnen på detta vis är misshandel mot barnens barndom för att få VARA barn.
    sjukt amrikanskt dröm och fantasi som allt annat.
    kram kram

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s