Dublin – day 2

Dag 2. Hmmm, vad gjorde vi då? Jo, förmiddagen roade vi oss med en city-sightseeing. Vi hade vår egna lilla buss och samma guide som dagen innan. Planeringen av turen och kommunikationen mellan guide och förare var väl inte den bästa. Men vi fick se lite grann av Dublin i alla fall. De har väldigt färggranna dörrar och vackra portaler på sina hus. De lite finare då.

Försökte fånga lite olika dörrar i farten. Bland de få ställen som vi fick gå av en liten stund var S:t Patricks Cathedral. Men vi hann inte gå in i den utan bara gå runt några minuter utanför.

Efter det så var det dags att åka till en stooor park för vi skulle se platsen där påven höll en stor utomhusgudstjänst för ett antal år sedan. De har byggt ett högt kors och lagt en stor sten med inskription p.g.a. detta. I övrigt var det inte mycket att se mer än ett stort grönt fält där.

Lunchen intogs på Brazen Head. En mycket gammal pub. Liten lustig notering; det var många pubar som gjorde anspråk på att vara den äldsta i Dublin. Deras dryckestraditioner är med andra ord minst lika gamla som våra.

Om det hade varit lite varmare hade man kunnat sitta på den här gården och äta. Men vi gick in genom den öppna dörren och åt vår fish & chips inne i värmen istället. Jag drack inte Guinness utan vanlig öl, Carlsberg tror jag det blev.

Fortsättning följer…

Annonser

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s