Dublin – day 2 – part 2

Det belv ingen fortsättning igår då internet strulade en del. Så nu gör jag ett nytt försök. Var var jag någonstans. Jo, fredag eftermiddag och vi hade ätit lunch på Brazen Head. Efter lunchen var det dags att åka vidare till det här stället:

Där möttes vi av en mycket proffsig guide som lotsade oss runt och berättade hur, när och varför man tillverkade whiskey eller uisce beatha. Det var betydligt lättare att förstå henne än vår svensktalande guide.

Det var i sådana här ”små” koppartankar man destillerade tre gånger om för att få fram den irländska whiskeyn. Slutresultatet blir det här:

Då menar jag det som finns i det mittersta glaset. Den skotska whiskeyn finns i lillglaset längst till vänster och den amerikanska till höger. Skillnaden, fick vi lära oss, var att den irländska destilleras tre gånger, den skotska två och den amerikanska en gång. Kan meddela att den amerikanska smakade vidrigt, ungefär som destillerad parfym. Den skotska har en rökigare smak eftersom de rostar kornen lite olika mot irländarna.

Jag som tidigare helst har avstått från ren whiskey har börjat vänja mig. Med lite vatten i så är det helt okej men jag kommer nog aldrig att vänja mig vid den amerikanska. Men whiskey och Ginger Ale är en gammal favorit tillsammans med Irish coffee.

På kvällen åt vi en mycket god middag i en ombyggd gammal kyrka. Restaurangen hade det fantasifulla namnet The Church. Vi satt och åt på orgelläktaren. På gatuplanet var det en stor bar och discot nere i kryptan/källaren fick sig också ett besök. Tyvärr har jag inga bilder därifrån för jag hade lämnat kameran på hotellet. Men vill ni se bilder därifrån så gå hit.

3 thoughts on “Dublin – day 2 – part 2

 1. Cim

  Hahaha, jag tog en whisky igår, en Jameson, lagom bränd, riktigt god!!!
  Hoppas allt är bra med dig, själv är jag trött som få, jobbat idag, upp 05.20…
  SNARK ikväll…..
  Kram
  Cim

 2. Alexis LeDiva

  gott gotti gott gott… härligt .. verkar du haft / har det trevligt… haha…
  Hoppas resan o allt gått bra. Du når mig på mail än så länge.
  kram kram på dig och tack för du dela med dig fina bilder.

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s