Bearbetat beskedet

Ja, ni undrar säkert vad det var för jobbigt besked jag fick i tisdags och även om ni inte undrar så får ni reda på det nu.

När man får ett jobbigt besked reagerar man ganska kraftigt rent känlsomässigt även om förnuftet vet att det kommer att bli bra till slut.

I tisdags fick maken reda på att han har cancer i prostatan. Extremt lite så de upptäckte det väldigt tidigt och han kommer att bli helt fri från eländet. Men bara ordet cancer gör att jag trycks ihop till en liten svart boll inuti. Jag har förlorat tillräckligt med närstående till den där jävla sjukdomen. Det finns tydligen fler olika sätt att bli av med skiten. Strålning eller operation. Strålningen är många gånger med ett par minuter varje gång medan operationen är ett snabbt och lätt ingrepp enligt läkaren. De skulle kolla proverna en gång till för att vara säkra på att det verkligen var cancer eftersom det var så otroligt lite.

Tack vare PSA-provet på hälsoundersökningen så upptäcktes detta i mycket god tid. Så om du man eller någon man i din närhet blir erbjuden att ta detta prov så säg åt honom att göra det. På min arbetsplats så har vi bestämt att alla karlar som fyllt 50 år ska ta PSA-provet på hälsoundersökningen. Det är inget erbjudande utan de ska göra det. Lite obehag tidigt är betydligt bättre än …

Annonser

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s