Blandade tankar en fredagskväll

Så var det då fredag kväll och hela familjen är samlad. ??? Ja, i huset i alla fall. Maken sitter i köket med två datorer och tre skärmar. Han går kurs och kursledaren sitter i USA vilket betyder att kursen pågår mellan 17:00 och 01:00 svensk tid. Sonen sitter i sitt rum och spelar PS3 eller WoW. Jag och dottern sitter i var sitt hörn av soffan med var sin laptop i knät. Hon har dessutom lurar i öronen och lyssnar på musik så det är ingen idé att försöka snacka med henne. En helt vanligt, mysig hemmakväll hos familjen Svensson i det vackra landet Sverige. Okej, det låter värre än det är. Det händer faktiskt att vi till och med pratar med varandra utan elektroniska hjälpmedel. (Ironi, för dig som inte redan förstått det.)

Ute är det plus 3 grader och tidigare idag så REGNADE det. Vem i hela friden har beställt sånt väder? Ja, jag vill att snön försvinner och det går snabbare om det regnar men jag gillar det inte ändå. Snö, is och regn betyder bara att det blir snorhalt. Om det sen fryser på under natten, vilket det vanligtvis gör, så blir det att sätta spikdäck på bilen.

På jobbet var det hyfsat lugnt idag. S fyllde år så han bjöd på tårta. Mycket trevligt. Min kära arbetskamrat E var inte på plats idag, tyvärr. En mycket trevlig människa men hon hade ingen dator att jobba på så då var hon hemma och gjorde nytta i stället. Hon fick i och för sig en ny dator förra veckan eftersom hennes gamla var på upphällningen men det visade sig att den hon fick då var ett måndagsexemplar så den krånglade hela tiden och i går gav den upp. Den nya som de (vår datafirma som vi nog inte ska namnge här) lovade att skicka över i morse kom strax innan vi stängde. Snabba ryck, där.

I världen händer det saker hela tiden. Libyen har jätteproblem. Kadaffi/Ghadaffi, hur han nu stavar sitt namn, är en envis jävel. Det måste väl finnas någon där nere som kan trycka en pistolmynning mot hans tinning och trycka av. Jag undrar dessutom om han går på hallucinatoriska substanser eftersom hans verklighetsuppfattning verkar vara en ”aning” suddig. Det är fascinerande att se honom stå och orera om att det är lugnt i Libyen och att hans folk älskar honom samtidigt som bilderna visar ett land i totalt kaos. Om det vore någon stake i den mannen så skulle han göra som en förnedrad samuraj – suicide! Men det är klart, samurajerna hade en viss hederskodex. Det är ju mer än man kan säga om diktatorn i Libyen.

Lite mer inrikes så har ju Lasse Eriksson gått och avlidit, på scen dessutom. Man kan väl inte bara gå och dö sådär? Han var ju bara 61 år och hade troligen en hel massa kloka och underfundiga saker kvar att förära oss med. Jag gillade hans humor. Den hade mycket tanke bakom och fick en att tänka till ibland. R.I.P. Lasse E.

See you later!

Annonser

2 thoughts on “Blandade tankar en fredagskväll

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.