Fredagsfunderingar

Våren är ju här och snön smälter. Jätteskönt, men när man är ute och går så får man verkligen bevis för att det som göms i snö kommer upp i tö. Längs alla promenadstråk så ligger det massor med högar av hundskit. Inte en eller två högar utan hundratals. Tror folk med hundar att bara för att det är vinter så fösvinner hundskiten? Jag kan upplysa om att det gör den inte. Den fryser och bevaras fint till vårsolen värmer upp snö och hundskit. Vidrigt!

Sen har vi dem som har sina påsar och plockar upp efter sina hundar men sedan slänger påsen i snön. Varför???? Om man nu gör sig det lilla besväret med att plocka upp efter sin hund varför kan man inte då ta med sig påsen till närmsta papperskorg och slänga den där?

Och förutom all j-la hundskit och hundskitspåsar överallt så verkar folk i allmänhet tro att det skräp de slänger i snön också bara trollas bort. Våren är ju så underbar men när man går ut och går så ser man mestadels en himla massa hundskit och skräp istället för en natur som håller på att vakna. Sorgligt.

Nästa fundering är hastighetsgränser på våra vägar. Sträckan jag kör till jobbet har hastighetsgränserna 50, 90, 70, 90 och sist 50 km/h. Jag håller dessa hastigheter eftersom 1. de är satta av en orsak, 2. jag gillar att ha mitt körkort kvar samt 3. inte känner för att betala en massa pengar till staten i onödan.

På 50-sträckorna funkar det väl något sånär men på motorvägen med 90-gräns så känns det som att jag är den enda som respekterar denna gräns. Folk kör upp i arslet på en innan de slänger sig ut i vänsterfilen och blåser om. Vi snackar inte runt 100 utan om 120 km/h och uppåt. Sedan har vi en sträcka över en bro som har 70-gräns innan det går upp till 90 igen. Inte många som sänker hastigheten där inte. 90-100 är den vanligaste hastigheten över bron. Med tanke på att det är flera på- och avfarter där så är 70-gränsen befogad.

VARFÖR är det så svårt att respektera hastighetsgränserna? Vadär det som gör att ni som kör för fort anser er stå över allt vad lagar, regler och vanlig hyfs heter? Läste en undersökning för ett par år sedan där de hade frågat flera tusen människor om hur de anser sig vara som bilförare. Det visade sig att runt 90% av alla ansåg sig köra bättre än alla andra. Lustigt att det händer så många olyckor och tillbud då vi har så många ”skickliga” bilförare på vägarna. Snacka om att överskatta sig själv och sin förmåga.

Annonser

One thought on “Fredagsfunderingar

  1. Ama de casa

    Ja visst är det ett otyg med både hundbajs, skräp och fortkörare…

    Här införde dom för ett tag sen dryga böter om man inte plockar upp efter hunden. Efter det har det blivit bättre, men inte bra. Här finns ju inte ens nån snö att skylla på…

    Alldeles nyligen sänkte dom hastigheten på motorvägarna från 120 till 110. Ändå är det många som kör som vettvillingar.

    Ha en riktigt mysig fredagskväll 🙂

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s