Tankar en lördagsmorgon

Titta ut i värden. Läs nyheter. Slutsats?

Om folk har olika religioner eller om någon psyksjuk dåre får för sig att han ska bestämma över alla andra så krigas och dödas det. Hur kommer det sig att vissa religiösa fanatiker ska tvinga alla andra att ansluta sig till deras tro? Ett av budorden i Bibeln är ju Att du icke skall döda. Hur går det ihop med alla dessa korståg och övriga krig som de s.k. kristna har roat sig med sedan ett antal hundra år? Var i Koranen står det att du skall slå ihjäl alla som inte tycker som du? Vad jag vet står det tvärtom, att du inte får tvinga din tro på andra och endast Gud får döma. Antingen så förbjuder vi all sorts religion eller så kan ju alla dessa olika troende dårar läsa sina heliga skrifter och leva efter dem. Jag anser att sin tro ska man hålla för sig själv och inte försöka övertyga andra om. Vill du diskutera religionen så gå till sammanslutningar med likasinnade. Att låta böcker som skrevs för hundratals eller tusentals år sedan styra sitt liv anser jag helt och hållet förkastligt. Till att börja med så är böckerna skrivna av människor och inte av några gudomar. De är skrivna av män som vill tala om för alla andra hur de ska leva sina liv och dessutom i en tid som är väldigt långt i från vår tid och de värderingar som råder nu. Visst, i alla religioner finns det ett litet mått av visdom och vanliga, enkla levnadsregler som alla människor kan ta till sig. Typ detta med att du inte skall döda eller stjäla. Vanlig, hederlig moral alltså. Behövs ingen religion för den sakens skull.

När en naturkatastrof inträffar så sluter sig människor samman och försöker lösa problemen som följer på den. Det har vi ju sett ett flertal gånger under de senaste åren. Humanism!

Om man nu ser hur människor uppför sig efter en naturkatastrof så ser man att det finns hopp för en del människor. Tomten i Libyen är inte en av dem.

Annonser

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s