Jag saknar min lilla pärla

Min lilla pärla står på verkstan. MIN BIL! Jag älskar min lilla bil. Den betyder så otroligt mycket för mig vad gäller rörelsefrihet och tidsbesparingar. Nej. jag har INTE krockat.

När jag skulle hämta sonen på skolan efter jobbet så började motorn hacka och uppföra sig allmänt otrevligt. Samtidigt så börjar det lysa en massa konstiga symboler på instrumentpanelen. Lyckas med hjärtat i halsgropen ta mig till skolan där jag plockar fram instruktionsboken för att kolla vad alla dessa symboler betyder. Den klagade på däcktrycket, att antisladdsystemet inte fungerade (sol och torrt väglag) samt det allvarligaste att katalysatorn hade lagt av. Ovanpå detta lyste det tre bokstäver – EPC – vilket enligt boken stod för Electronic Power Control. Vad den gör riktigt framgick inte. Nybörjare som man är så ringde jag maken och berättade om mina problem och undrade om jag vågade köra hem eller om det var bärgare direkt? Det jag läste i boken var att man kunde köra lugnt och försiktigt om inte lampan blinkade. Så jag körde hemåt i mycket maklig takt till mina bakomvarande medtrafikanters mycket stora irritation. Jag tog inte motorvägen utan körde en gammal väg där det inte brukar vara så många bilar. Tror ni inte att jag får en Volvo-jävel i arslet. Då slog jag på varningsblinkersen och saktade in till nästa stillastående så kunde den dåren blåsa om bäst han ville. Minst hackande var det när jag körde på tvåan så det gick inte fort.

Väl hemma så hade maken raggat upp ett telefonnummer som jag skulle ringa. VW mobilitetsgaranti – en mycket trevlig inrättning. Där pratade jag med en mycket trevlig kille som förklarade hur allting skulle gå till och som beställde bärgare och lånebil. Hungrig som bara den hann jag slänga i mig en macka och ett glas mjölk precis innan bärgaren dök upp. Han körde mig till stället där jag skulle få låna bil och sedan drog han i väg med min lilla bil till verkstan. I morgon så ska de ringa därifrån och bekräfta att de fått in bilen och berätta hur länge jag måste vara utan den. Undrar om det har besökstider? Lånebilen är en Mitsubishi Colt med bokstäverna LEK på regplåten. Inte riktigt vad jag känner för just nu.

Så har jag haft det idag. Hur har ni det själva?

Annonser

2 thoughts on “Jag saknar min lilla pärla

  1. Anki

    Glad att jag inte har bil, för jag skulle nog åberopa besökstid till den pärlan 😀
    Min dag har varit händelselös .Ett besök på fiket med vännerna som vanligt. Hämtade tre böcker som jag reserverat och gjort bakad potatis med räkröra. Blev verkligen lyckat!
    Tänk nu på att bilen har det bra så bekymra dig inte 😉 Ni ses snart igen 😀

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s