Bävrar i storstan

Jag och maken tog en liten promenad i dag. Jag ville fixa bilder till fototrissen som ni ser i inlägget nedanför. ”Målet” för promenaden var att kolla en bäverdamm inte långt från huset.

Japp, vi har bävrar här i Nacka. En av bäverfamiljerna har slagit ner sina bopålar, bokstavligen, i det som en gång var ett litet, litet träsk. Numera har de sett till att det är en sjö med en massa träd i. Bara en tidsfråga innan träden dör och vägen intill översvämmas. Kommunen skickar ut några människor ett par gånger i veckan för att riva runt lite i bäverdammen för att försöka hålla vattennivån under kontroll. Ha ha ha!

Okej, bävrar är fridlysta men problemet är att man tydligen inte kan flytta dem. Hmmm, det kommer att kosta en himlans massa skattepengar att ha ett par människor som åker dit och river runt lite i princip varje dag under vår, sommar och höst. Är det försvarbart? Inte i mina ögon. Bävrar är coola djur och vi har så otroligt stora skogsområden i vårt vackra land som de kan bo i, så det kanske är lite onödigt att ha dem strax utanför en storstad i en hyfsat tätbebyggd förort.

Okej, det blev inga bilder på bävrarna men ni får se bäverhyddan, åtminstone den lilla del som är över vattnet och en del av det översvämmade området.

Annonser

3 thoughts on “Bävrar i storstan

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.