Vissa gör fel val

Jaha, nu har guldrånaren som blev skjuten i huvudet avlidit. Tragiskt för honom och framför allt hans familj. Det skrivs om att de hade fejkvapen vid rånet men hur ska man veta det in action?

Om man väljer en ”karriär” som brottsling så vet man att det är en farlig karriär. Om man väljer att dessutom bli rånare, vilket vanligen innefattar vapen på ett eller annat sätt, så bör man ju ha kalkylerat med risken att det finns andra (polisen) med laglig rätt att skjuta på dig, och som också kan komma att göra just det om du viftar med ditt vapen oavsett om det är en attrapp eller inte.

Att i en rånsituation se att det vapen rånaren håller i inte är äkta är en omöjlighet. Står du med ett vapen riktat mot dig, där den som håller i det är en desperat rånare som vill sticka från platsen, då skjuter du. It’s him or me. Så jag förstår inte alla rubriker om falska vapen och att polisen/poliserna sköt alla skott och så ska det penetreras hit och dit av journalisterna. Hallå!!! Vi har en poliskår i det här landet som är till för att ta hand om sånt här. Det ingår i deras arbetsuppgifter att bland annat förhindra och utreda brott och brottslingar.

Man skulle kunna uttrycka det att om grabben inte hade valt att råna guldsmeden med sina polare och vapen (skit samma om de var äkta eller inte) då hade han levt idag.

Man har faktiskt ett val!

Annonser

One thought on “Vissa gör fel val

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.