Tankar om…

Nu ska vi se om jag kan få ihop ett inlägg med lite åsikter om alla de här idioterna som styr och ställer i vår värld. Och inte bara de som leker kejsare i olika länder. Tyvärr gäller det även många ”affärsmän” och s.k. religiösa ledare.

Det har ju, vid fler än ett tillfälle, visat sig att när en diktator har avsatts, tillfångatagits, avrättats eller på något annat sätt förflyttats från sin post som statsöverhuvud och folket fått se hur de har levt så har dessa människor haft ett liv som hade kunnat försörja stora delar av landets befolkning. Ovanpå att de själva har levt i ofattbar lyx så brukar deras familj, släkt och vänner ha alla höga poster i statsapparaten samt även de levt i samma eller nästan samma lyx. Men dessa människor kan ju inte ha trixat sig till makten utan hjälp av underhuggare som besitter vapen och som är dumma nog att lyda dessa makthungriga parasiter. Utan att kunna manipulera, hota eller lova sådana människor belöningar om de skjuter på sina grannar så skulle inte dessa dårar kunna komma till makten och köra sina länder i botten och själva leva som faraoner i överdådiga palats med guldkranar.

Ett stort fel i många länder är att det är många klaner eller stammar som har tvingats ihop med våld till ett land. När sedan denne diktator försvinner på något sätt så blir det ofta inbördeskrig mellan klanerna/stammarna/familjerna som tycker att de ska bestämma över alla andra. Än värre blir det om en del av landet har något slags naturtillgångar som kan exploateras och ge en massa inkomster.

Jag har ingen universallösning på dessa problem. I så fall skulle jag inte sitta här. Men jag har en önskan om att de här makthungriga och pengakåta herrarna (för det är till allra största delen karlar) kunde dämpa ner sig och tänka några varv extra.

Alla människor behöver mat, kläder och tak över huvudet, tillgång till läkarvård och medicin, utbildning, jobb så man kan försörja sig. Vad är det för människa som är glad och lycklig över guldkranar i badrummet när folket utanför gallergrindarna till residenset svälter? Vad är det för människa som kan njuta av lyxmat i överflöd när gatorna i stan är fulla med barn som inte har mat eller någonstans att ta vägen?

Så hur vore det om förnuftet och humanismen kunde få styra och inte egoismen, religioner och konstiga ideologier?

3 thoughts on “Tankar om…

  1. bibbipson

    Kloka ord du framförde här, håller med dig! Man blir lite mörkrädd när man får reda på hur tex vissa höga herrar har levt lyxliv. 😦

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s