Så var semestern slut

Så var då årets sommarsemester slut och jag har jobbat en dag. Tänkte bomba er med lite bilder från ledigheten.

Semestern började ju med att vi hittade ett stort getingbo under verandagolvet. Några brädor bröts upp och så här såg det ut. Jäklar vad getingar det bodde i det och de uppskattade inte alls att vi försökte döda dem.

140811-1 Vi fixade och donade och fick bort boet utan att få några stick. Efter ”moget” övervägande bestämde sig maken för att det var lika bra att fortsätta riva och byta golvet på verandan. Med tanke på värmen som la sig som en elektrisk värmefilt över oss så gick det inte att jobba under de varmaste timmarna på dagen vilket gjorde att det tog längre tid än planerat. 140811-2Här nedan ser ni mina väckarklockor under tiden på landet. På grund av värmen har man ju sovit med öppna fönster och jag kan meddela att tranor är mycket morgonpigga och fruktansvärt högljudda men vackra att se på.140811-3Här nedan ser vi en del av orsaken till att jag hade ont i kroppen de två första veckorna. En stor leverans från det stora möbelvaruhuset. Kroppsarbete är överskattat när man är en kontorsråtta. Men jag fick ihop alla möbler och nu de står där jag hade tänkt och det blev lika bra som jag hade planerat.  140811-4Vi tog en dags paus arbetet och åkte upp till Glassbonden vid Vindelälven. Denna underbara utsikt hade vi när vi smaskade på jättegod, hemmagjord glass. Jag åt en dessert med hjortronglass som var underbart god. Maken var modigare och tog en dessert med päronglass och en glass smaksatt med Västerbottenost. Jag smakade den och blev förvånad över att det faktiskt inte alls var så dumt.140811-5Den här gångbron fanns precis nedanför Glassbonden och går rakt över Vindelälven, som förövrigt är en av de få oreglerade älvarna vi har i Sverige. 140811-6Ytterligare en bild på tranorna som denna gång var inne i byn och klev omkring och tutade en morgon. 140811-7Ett kollage jag gjorde av några gamla tapetbitar som vi hittade på väggarna när vi började renovera huset i början av åttiotalet när mina föräldrar köpte det. Eftersom det bara var bitar av tapeterna kvar bestämde vi då att vi skulle göra en tavla av de bitarna vi kunde rädda. Det tog ”bara” runt 25 år innan någon, d.v.s. jag, gjorde det. Man ska inte stressa.  140811-8
Och jo, jag har och har haft ont så jag käkar mina smärtstillande för att kunna leva ett något så när normalt liv. Men jag har äntligen fått tid för magnetröntgen om drygt en månad så tills dess är det bara att knapra på.

Annonser

3 thoughts on “Så var semestern slut

  1. bibbipson

    Hihi, nej man ska inte stressa. Vilken kul idé med tapeterna! Hatar getingar också, men har blivit lite bättre med min getingfobi nuförtiden.
    Jättefina bilder! Låter så mysigt när du berättar vad ni gjorde. Speciellt när ni åt hemgjord glass! 😉

  2. Anki

    Vilka underbara bilder du delar med dig av! Synd bara att vi inte fick åtminstone en dag tillsammans men vi sågs ju två gånger i alla fall. Inte illa 🙂
    Nu inväntar vi röntgensvaret. Spännande för mig också med samma problem!

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.