Valreflektioner

Så var valet över för den här gången. En himlans massa förlorare och en enda ”vinnare”.

Jag kan inte förstå att så många som 12,9% (nästan 800 000 st) av Sveriges befolkning röstade på SD. Det betyder antingen att det finns en jäkla massa rasister (förtäckta nassar) eller att missnöjet med resten av partierna är så vansinnigt högt att man bortser från att man röstade på det detta främlingsfientliga parti, som inte ens kan räkna, bara för att jävlas med de andra.

Läste att någon eller några forskare hade kommit fram till att rasister har lägre IQ än resten av oss. Hmmm, det får en att undra. Men det börjar kännas som Tyskland på 30-talet när de röstade fram nassarna i god demokratisk anda. Är människor så historielösa eller vägrar de bara att lära av historien?

Det vi kan konstatera är att det inte kommer att bli lätt att bilda någon som helst regering. Ingen har ju egen majoritet. Sossarna gillar ju inte Vänstern och vill inte ha med dem i en regering vilket gör att de inte tänker rösta för Löfvén. Miljöpartiet är inte tillräckligt stort för att ge dem egen majoritet heller. Och Alliansen har ju effektivt sett till att de inte heller har egen majoritet. Enda fördelen är ju att ingen av det etablerade partierna tänker samarbeta med SD.

Först ska ju herr Löfven bli vald till statsminister vilken inte är helt säkert att det lyckas. Om det bara är sossarna och miljöpartiet som röstar för honom så är det ju kört. Vänstern är ju lite kinkiga och det kan man ju förstå om inte sossarna vill samarbeta med dem. Vem får då uppdraget att bilda regering? Ja, inte vet jag. Hörde något om att talmannen har fyra försök att be någon bilda regering och om han misslyckas så blir det nyval.

Det här med att rösta in SD med så många mandat var inte särskilt smart gjort av dessa ca 780 000 som la deras valsedel i kuvertet. Stabiliteten i svensk politik är borta. Tyvärr tror jag att ekonomin kommer att bli lidande av det och funkar inte ekonomin så lär det inte ske några förbättringar i skola, vård och omsorg. Man skulle kunna uttrycka sig ganska brutalt men det passar sig inte här men det ingår en hel del fula ord om de som gav sin röst till ett parti som lyckas skylla i princip allt på invandringen.

De kommande veckorna och månaderna lär ju visa hur det gick.

Annonser

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s