Ibland blir man bara så förbannad

Läste den här artikeln på SVT Nyheter http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/micke-onskar-sig-en-sak-hjalp

Hur i ******* kan man göra så här? Att kostnaderna ökat mycket ska väl inte drabba dem som verkligen behöver hjälp? Jaga fuskarna med gaslåga men ge fan i de som måste ha hjälp för att klara att leva ett hyfsat liv.

Och hur resonerar man när man ger en människa rätt till en heltidsassistent och sen en assistent på 4 timmar och 39 minuter när han måste ha hjälp hela dygnet? De verkar tycka att han ska planera sina hostattacker och sina toabesök väldigt noga så att det passar in under de här 4 timmarna och 39 minuterna som de kan vara två som hjälper till.

Grunden är tydligen vår ”kära” finansministers order om att kostnaderna för allt detta ska minska. STOPP där ett tag, Magdalena Andersson. Tänk efter en stund. Jag trodde att sossarna stod för att vi i Sverige skulle ta hand om våra svaga. men så är tydligen inte fallet längre. Det måste bara finnas annat att dra ner på (Hur är det med miljonvinsterna som de som äger flyktingboenden gör? Mina skattepengar.) och inte sparka på de som redan ligger.

Ett förslag är att lägga ned Arbetsförmedlingen och spara miljarder. Jag har aldrig hört någon som fått ett jobb genom den institutionen. I princip allt sådant sköts ju via nätet numera. A-kassan sköter ju arbetslöshetsersättningen. Vad jag vet så skickar Arbetsförmedlingen folk på en massa konstiga utbildningar som de inte har någon nytta av. De som jobbar där kan ju börja jobba på socialkontoren och avlasta de som sliter satan där.

Det finns säkert fler institutioner som Af som skulle kunna rationaliseras bort och spara en massa miljarder. Då kanske de grundfunktioner, typ vård, omsorg och polis, som vi har i samhället kan få pengar till att klara sig.

Sluta sparka på de som ligger! 😦

Annonser

2 thoughts on “Ibland blir man bara så förbannad

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s