Det har hänt en del

Upptäckte att jag inte gjort ett inlägg sedan nyår så det är väl väldigt hög tid. Först hade jag tänkt lägga ut några bilder på några rådjur som letade mat på vår baksida förra veckan men jag tror att de får vänta. Detta kommer att bli ett inlägg med bara text.

En av anledningarna till att jag inte har orkat skriva är att jag har haft en hel del problem  med mitt inre och genomgått en massa undersökningar och medicinering. Först trodde jag att att min tarmsjukdom slagit till igen och därför fick jag en 8-veckors kortisonkur. Men som tur är var det inte den. Sen trodde jag att det kunde vara ärrbildningarna efter operationen som jävlades men min kära doktor sa att visst, kan de bråka lite men inte ge sådana smärtor som jag hade. Min egen diagnos är att det är gallan och det föreslog jag för läkaren också. Så jag har genomgått ett antal olika röntgenundersökningar och ultraljud. Problemet med gallan är att det syns inget om man inte har ont just under när du undersöks och jag har inte lyckats tajma ett anfall med de tidsbestämda undersökningarna. Så nu väntar vi på att jag skall få ett anfall och åka till akuten och få ett ultraljud gjort. Jag kan meddela att ontet har hållit sig borta ett par veckor nu. Nog om mig.

Sedan sist har ju stolpskottet Trump tillträtt posten som president i USA. Need I say more?! Det har ju blivit så att när man läser nyheterna så kollar man lite efter ”Dagens Trump”.

En sak som har upprört mig fruktansvärt är den här vidriga kemiska attacken på civila i Syrien. Att se de döda barnen gör så ont. Att se barn och vuxna kämpa för sina liv efter att ha andats in skiten gör mig så vansinnigt upprörd och ledsen att det är svårt att finna ord för det. Vad jag anser om Assad och hans kumpaner lämpar sig inte för tryck men jag hoppas att han med flera blir utsatta för samma saker som han utsätter ”sitt” folk för.

Till sist kan jag ju inte låta bli att skriva om terrorattacken som utfördes här i Stockholm i fredags. Kan inte påstå att det var oväntat. Det var väl inte frågan om om, utan när. Men det gör ju inte saken bättre. Fyra människor och en hund som fick sätta livet till och ett flertal skadade. Men om inte en snabbtänkt kille i värdetransportbil hade agerat som han gjorde hade det nog blivit betydligt fler döda. En stor hjälte i mina ögon.

Polisens insats kan inte berömmas nog. De förtjänar varenda lite blomma som prytt polisbilarna i går och idag (plus en rejäl löneökning och många fler arbetskompisar). Och alla civila som ställde upp för varandra med mat, husrum, skjuts, tröst m.m. Det värmer hjärtat och gör mig stolt över att vara stockholmare. Såg en bild från dagens demonstration från Sergels torg där det hade samlat hur många som helst för att visa att vi inte låter sådana där jävla idioter vinna.

Själv låg jag och rensade rabatter från gammalt visset växtmaterial med lite fikapauser för i dag har det varit helt fantastiskt väder ute. Bäst att passa på för det ska tydligen bli kallare igen ett tag.

Annonser

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.