2018 har hittills inte varit så bra

Jag har ju gått och haft ont i min högra höft i ca två år. Anledningen till att jag gått och dragit med det är att jag var helt övertygad om att det var artros eller utslitet. Var lite så där över att behöva gå igenom ett höftledsbyte så det var inte förrän i vintras när smärtan blev väldigt otrevlig som jag gick till läkare.

Vä där klämde och vreda han på benet. Satte två kortisonsprutor och skickade i väg mig på en långpromenad till röntgen. Det visade sig att det inte var utslitet och det var inte artros utan en jäkla inflammation. Tyvärr funkade inte de första sprutorna utan jag fick så småningom ett par till. Om inte de skulle hjälpa så skulle det bli operation.

I den vevan skulle maken tillbaka på återbesök på sjukan för kontroll efter hjärtinfarkten förra sommaren. Detta var två veckor före midsommar. De la in honom på en gång för venerna runt hjärtat var inte okej och de ville byta ut dem omgående innan han fick en stor hjärtinfarkt som antingen skadade hjärtat eller i värsta fall såg till att det skulle bli begravning. Så två dagar före midsommar blev det en stor by pass-operation med efterföljande sjukhusvistelse, rehabvistelse samt hemma-rehab resten av sommaren.

Detta gjorde ju att jag fick sätta mina problem i bakgrunden. Min läkare var införstådd med problemen så han skrev ut en massa Citodon till mig så jag kunde sköta arbete, hem samt make tills han återhämtade sig.

Så till slut nu så är maken i hyfsad form och jag har kunnat få min operation. Den utfördes i går. Jag har blivit sövd några gånger i mitt liv men har aldrig mått så bra vid uppvaknandet som igår. Ont som fan i höften men nästan helt klar i huvudet. Efter en kopp kaffe och en macka fick maken komma och hämta mig. Från ankomst till hemfärd var det runt 4 timmar. Supertrevlig personal och man kände sig mycket väl omhändertagen. Nej, jag är inte sponsrad på något sätt men jag kan rekommendera DBI Ortopedi och Sport.

Nu ska jag ge tusan i att belasta höften några veckor och ta det väldigt lugnt. I dag har jag legat i soffan och lyssnat på poddar. I morgon funderar jag på att kolla om HBO har någon serie jag orkar ta mig igenom.

Tittade mig i spegeln nyss och det ser ju ut som om de satte en blöja över där de gått in i höften.

img_0658

Annonser

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.