Bara -7 grader idag

Lite varmare idag. Bara -7 grader i stället för -24 garder som igår och på fredag ska det bli +1 enligt SMHI. Då kommer jag att tina upp och bli blöt om fötterna. Man kan ju bara tänka sig hur det blir när all den här snön börjar smälta. Attans vilken vårflod vi kommer att få i år. De allmänna kommunikationerna fungerar fortfarande inte i den här stan så vi uppmanas att stanna hemma. Nu är det ju så att de flesta av oss inte kan sköta jobbet hemifrån utan måste ta oss till jobbet på ett eller annat sätt. Igår kunde det ta omkring 4 timmar att ta sig till arbetsplatsen om man åkte kommunalt. Tunnelbanan går endast på de sträckorna som går under jord och ersätts med bussar ovan jord. Varje tunnelbanetåg tar ca 1 600 personer och de bussar de satte in tog ca 500. En ekvation som inte gick ihop. Så idag tog ännu fler egen bil. Då satt ersättningsbussarna fast i bilköer. Trafikinfarkten i den hrä stan är ett faktum. Sorgligt att de allmänna kommunikationerna inte ska fungera när det blir vinter. Vad jag vet så har Sverige haft vinter en gång om året sedan urminnes tider så det kan ju inte komma som en överraskning direkt.

I övrigt så verkar jag vara inne i en sova-så-lite-som-möjligt-period igen. Lite jobbigt när man ska behöva använda en hjärna som går på halvfart och ibland inte ens det. Men jag fick iväg lönerna till banken idag trots det. Annars händer det inte särskilt mycket. Dottern och ett par av hennes klasskompisar håller på att försöka få Prao-platser. De ska Praoa i mars någon gång men det verkar inte finnas någon affär eller boutiqe som vill ha ett par tjejer Praoande i tre dagar. Dåligt tycker jag.

Annonser

4 thoughts on “Bara -7 grader idag

 1. Fibromorsan

  TACK för alla stöttande, värmande kommentarer! Förlåt att jag är så dålig på att höra av mej!! Har varit inne o läst här ngr ggr utan att lämna kommentar. Är oftast så tom i huvudet att jag inte får till en enda mening :0S
  Ska försöka skärpa mej om inte FK lyckas knäcka mej helt (de är på god väg….)
  Kaoset är ännu värre nu och jag har lipat hela dan. Skönt man slipper ut och trängas på de packade bussarna åtminstone! Visst är det underligt att vinterns ska komma som en oväntad överraskning för SL varje år!!
  Kramis

 2. rasmus1994

  Visst e det skönt med lite vårvärme 😉
  Skönt att slippa lokaltrafiken…bara sätta sig i elbilen och rulla till jobbet 700 meter bort ;-D
  Syns på torsdag.
  Bror Björn och lilla Rasmus

 3. Cim

  Ja, ni hade det ju varmt faktiskt, igår hade vi -31 grader och imorse var det ”bara” -15… Men nu får det allt vara bra med detta skit, våren, var är du????

  Kramkram

 4. Karin

  Visst är det underligt att man inte klarar av att hänga med i årstidena längre ?
  Förr skulle det till värre oväder för att saker skulle fallera.
  Märkligt kan man tycka !
  Trist för tjejerrna att det är så svårt att hitta ställen att Praoa på !
  Det verkar lika överallt. – Det var visst också enklare förr i tiden.

Jag gillar kommentarer så skriv gärna en sådan. :-D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s